Китай скасовує усиновлення дітей іноземцями (ВІДЕО)

07 вересня 2024 р. 14:22

07 вересня 2024 р. 14:22


Китай згортає 32-річну політику усиновлення іноземцями.

У XXI столітті більшість дітей, яких взяли американські сім'ї, були з Китаю. Але це вже в минулому. Пекін оголосив про своє рішення у четвер, додавши, що єдиним винятком із правила стануть діти, близькі родичі яких живуть за кордоном.

Уперше китайську дитину іноземці усиновили 1992 року. У 90-х та на початку двохтисячних спостерігався сплеск усиновлень сім’ями зі США. Проте з 2010 по 19 рік їх кількість зменшилася на 75%. Китай призупинив усиновлення іноземцями у 2019 році, коли вибухнула пандемія COVID-19.

З 2022 року практику відновили. Проте станом на вересень минулого року лише 16 китайських дітей відправили до США. Це лише два відсотки загальної кількості усиновлень у 2019 році, яка досягла 820.

Щодо демографічної ситуації, то в Китаї населення старіє. Дедалі менше подруж народжують дітей через соціальний та фінансовий тиск.

У найбільш густонаселеному місті Китаю станом на серпень закрили понад 50 дитячих садків.

Це загальнонаціональна тенденція. Два роки тому в Китаї закрили понад п'ять тисяч дитячих садків. У сфері дошкільної освіти також нелегко знайти роботу. Дехто думає про зміну професії.

Варто зазначити, що США більше, ніж інші країни світу, усиновлюють дітей-іноземців. Водночас Китай лідирує у списку країн, чиїх дітей найчастіше відправляли за кордон.

Згідно зі статистикою, з 1999 по 2022 рік американські сім'ї всиновили понад 8200 китайських дітей. Це майже 30 відсотків усіх дітей-іноземців, яких усиновили сім’ї в США.

Про це дивіться в нашому випуску новин на Youtube:

Підписуйтесь на наш канал на Youtube

Китай скасовує усиновлення дітей іноземцями (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)