Глави МІ6 і ЦРУ зробили тривожну заяву: як це стосується України

07 вересня 2024 р. 15:16

07 вересня 2024 р. 15:16


РФ використовує технології для поширення брехні та дезінформації

Глави двох провідних розвідок світу заявили, що Росія веде "безрозсудну диверсійну кампанію" по всій Європі. Світовий порядок перебуває під найсерйознішою загрозою з часів Холодної війни.

Таку оцінку дали глава МІ6 (секретна розвідувальна служба МЗС Великої Британії) Річард Мур та керівник ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США) Білл Бернс у своїй статті на Financial Times. Вони зазначили, що розвідки двох країн разом протистоять агресії Росії та її президента Володимира Путіна у війні проти України та підривній діяльності у Європі.

"Ми продовжуємо працювати разом, щоб перервати безрозсудну диверсійну кампанію по всій Європі, яку веде російська розвідка, і цинічне використання нею технологій для поширення брехні та дезінформації з метою вбити клин між нами ", — заявили глави МІ6 і ЦРУ.

Річард Мур та Білл Бернс наголосили, що Путіну не вдасться знищити суверенітет і незалежність України . Дії Росії є грубим порушенням Статуту ООН та світових норм.

"Ми й далі допомагатимемо нашим хоробрим, рішучим партнерам з української розвідки. Пишаємося цим і захоплюємося стійкістю, інноваціями і завзяттям України ", — написали очільники двох розвідок.

Вони додали, що війна в Україні є демонстрацією впливу технологій на полі бою . Це — перша війна такого роду.

"Війна в Україні стала першою, на якій було поєднано програмне забезпечення з відкритим кодом з передовими технологіями на полі бою, використовуючи комерційні та військові супутникові знімки, безпілотники, кібервійни високої та низької складності, соціальні мережі, розвіддані з відкритих джерел, інформаційні операції, а також людську та радіотехнічну розвідку — з такою неймовірною швидкістю та в таких масштабах ", — пишуть головні розвідники США та Британії.

Мур та Бернс торкнулися й інших загроз 21-о століття . Зокрема, це Китай , який вони назвали "головним розвідувальним і геополітичним викликом XXI століття", та відродження ІДІЛ.

Як повідомляв "Телеграф", адміністрація президента США Джо Байдена веде термінові переговори з Конгресом, домагаючись дозволу використати 6 мільярдів доларів військової допомоги Україні. Крайній термін доступності цих коштів – 30 вересня.

Глави МІ6 і ЦРУ зробили тривожну заяву: як це стосується України

Джерело: telegraf.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua