Шольц хоче, щоб більше українських біженців у Німеччині працювали

07 вересня 2024 р. 18:01

07 вересня 2024 р. 18:01


Канцлер ФРН Олаф Шольц наполягає на тому, щоб сотні тисяч українських біженців війни якомога швидше почали працювати в Німеччині.

Про це, як пише Sueddeutsche Zeitung , політик заявив у суботу під час зустрічі зі своїми виборцями в Тельтові, земля Бранденбург, передає Укрінформ.

Завдяки так званому Job-Turbo, програмі федерального уряду, кількість працюючих українців зросла до понад 200 тисяч.

«Але додалося ще кілька сотень тисяч... Тому я хочу, щоб робота була виконана», - заявив канцлер.

Глава німецького уряду визнав, що без проходження певних процедур не можна відразу працювати відповідно до кваліфікації, але починати можна, наприклад, з неповного робочого дня, а сертифікати отримати пізніше, така практика застосовується в інших країнах, сказав Шольц.

Він поклав відповідальність на федеральні землі та роботодавців. У землях є занадто багато дублюючих органів з визнання професійних ступенів і кваліфікацій.

«Це нісенітниця. Ми дуже стараємось зменшити кількість органів визнання (документів - ред.)», - сказав Шольц і додав, що не може бути так, щоб із 2000 лікарів, які знайшли захист у Німеччині , лише 120 отримали дозвіл на роботу.

У Німеччині місяцями триває дискусія стосовно того, що велика частка українських біженців війни, яких прийняла Німеччина, отримують фактично допомогу по безробіттю, чого не мають інші біженці. Багато тих, хто приїхав у перші дні та тижні повномасштабної війни, досі живуть на ці гроші і не виходять на роботу з різних причин. Тож лунають заклики скоротити виплати.

Із лютого 2022 року до липня 2024 року до Німеччини виїхали понад 1 мільйон українців.

Шольц хоче, щоб більше українських біженців у Німеччині працювали

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua