Під час нічної російської атаки у Білорусь залетіли щонайменше вісім дронів - Гаюн

07 вересня 2024 р. 18:27

07 вересня 2024 р. 18:27


Щонайменше вісім безпілотників залетіли на територію Білорусі під час російської атаки на Україну цієї ночі. Один із дронів знаходився за 70 кілометрів від кордону із Литвою.

«За ніч з 6 на 7 серпня 2024 року на територію Білорусі залетіли не менше семи дронів-камікадзе типу Shahed та, ймовірно, вперше зайшов також розвідувальний російський БпЛА типу Supercam», - йдеться у повідомленні.

Безпілотники типу Shahed залітали до Білорусі у період з 23:20 вечора п’ятниці до 05:54 ранку суботи, тоді як дрон типу Supercam перетнув кордон із Білоруссю близько 08:13 ранку 7 вересня.

Зазначається, що сім "Шахедів" прямували у Гомельську область. Ще один залетів у Брестську область близько 05:16 у суботу і продовжив рух на північ: він вперше зайшов у Гроденську область і долетів до Кореличів та Новогрудка, тримаючи курс у напрямку кордону із Литвою. Цей дрон міг пролетіти над Білоруссю на північ приблизно 200 кілометрів, що сталося з ним далі - невідомо.

У моніторинговій групі зазначили, що протягом усієї ночі в небі над Білоруссю працювали винищувачі і гелікоптери ВПС країни. Загалом винищувачі вилітали із аеродрому Барановичі чотири рази, а гелікоптери - двічі.

«Авіація була помічена не лише на півдні країни, але також і на самій півночі - в районі Островця і Вілейки, що може свідчити про те, що до півночі країни могли долетіти не один, а два «Шахеди», - йдеться у дописі.

Як повідомляв Укрінформ, Сили протиповітряної оборони вночі 7 вересня збили 58 російських ударних безпілотників типу Shahed.

Фото: Getty Images

Під час нічної російської атаки у Білорусь залетіли щонайменше вісім дронів - Гаюн

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua