США відреагували на передачу іранських ракет РФ

07 вересня 2024 р. 19:45

07 вересня 2024 р. 19:45


У США заявили, що передача Іраном балістичних ракет Росії означатиме різку ескалацію війни в Україні. Про це заявив спікер Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт, пише Reuters.

Він зазначив, що США вже давно попереджали про зростання оборонного партнерства між Росією та Іраном, особливо після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і наголосив, що Сполучені Штати "надзвичайно стурбовані" останніми повідомленнями про передачу балістичних ракет.

Передача іранських балістичних ракет Росії стане драматичною ескалацією підтримки Іраном агресивної війни Росії проти України, - зазначив Саветт.

За даними Reuters, передача ракет відбулася після того, як США і партнери, зокрема в Європі, попередили Іран, що "такий крок може мати наслідки".

Тим часом міністерство закордонних справ України зажадало від Ірану "довести щирість" заяв про непричетність до озброєння Росії після того, як у ЗМІ написали про можливе відправлення в РФ іранських балістичних ракет.

У МЗС зазначили, що глибоко занепокоєні через повідомлення про передачу балістичних ракет з Ірану до Росії, а також закликали іранську владу утриматися від цього.

У МЗС нагадали, що Росія щодня обстрілює Україну, зокрема дронами іранського виробництва, тож поглиблення співпраці Росії та Ірану "матиме серйозні безпекові загрози" не лише для України та світу.

Як розповіло видання The Times, Росія отримала від Ірану партію балістичних ракет і може почати застосовувати засоби ураження, які летять зі швидкістю 3 Маха на відстань понад 100 км.

Росія отримала 200 балістичних ракет Fath-360. Ракети навантажили на кораблі, які в середу 4 вересня прибули в деякий порт у Каспійському морі, - вказує видання з посиланням на свої джерела.

У статті вказується, що РФ отримає ракети тактичного радіуса дії - тобто вони летітимуть на відстань до 120 км. При цьому під ударом можуть опинитися великі міста, наприклад, Харків і Суми. Також під загрозою населені пункти неподалік від лінії фронту.

США відреагували на передачу іранських ракет РФ

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua