Стало відомо, скільки дронів залетіли до Білорусі під час нічної російської атаки

07 вересня 2024 р. 20:24

07 вересня 2024 р. 20:24


Щонайменше вісім російських безпілотників залетіли на територію Білорусі під час атаки на Україну минулої ночі. При цьому, один із дронів знаходився за 70 кілометрів від кордону із Литвою.

Про це повідомляє моніторинговий канал «Беларускі Гаюн».

Стало відомо, скільки дронів залетіли до Білорусі під час нічної російської атаки

«За ніч з 6 на 7 серпня 2024 року на територію Білорусі залетіли не менше семи дронів-камікадзе типу Shahed та, ймовірно, вперше зайшов також розвідувальний російський БпЛА типу Supercam» , - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, «Шахеди» залітали до Білорусі у період з 23:20 вечора п’ятниці до 05:54 ранку суботи, тоді як дрон типу Supercam перетнув кордон із Білоруссю близько 08:13 ранку 7 вересня.

Сім «Шахедів» прямували у Гомельську область. Ще один залетів у Брестську область близько 05:16 у суботу і продовжив рух на північ: він вперше зайшов у Гроденську область і долетів до Кореличів та Новогрудка, тримаючи курс у напрямку кордону із Литвою. Цей дрон міг пролетіти над Білоруссю на північ приблизно 200 кілометрів, що сталося з ним далі - невідомо.

У моніторинговій групі зазначили, що протягом усієї ночі в небі над Білоруссю працювали винищувачі і гелікоптери ВПС країни. Загалом винищувачі вилітали із аеродрому Барановичі чотири рази, а гелікоптери - двічі.

«Авіація була помічена не лише на півдні країни, але також і на самій півночі - в районі Островця і Вілейки, що може свідчити про те, що до півночі країни могли долетіти не один, а два «Шахеди» , - йдеться у повідомленні.

За останній місяць під час атак на Україну російські дрони вже неодноразово залітали на територію Білорусі . Вночі 29 серпня Білорусь вперше застосовувала винищувач, щоб збити «шахед» .

Нагадаємо, у Міністерстві оборони Білорусі визнали, що вночі 5 вересня повітряний простір країни порушили безпілотники , по ним працювали сили протиповітряної оборони. Те, що дрони були російськими, не згадується .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Стало відомо, скільки дронів залетіли до Білорусі під час нічної російської атаки

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua