Бербок дорікнула партії Шольца за зниження підтримки України

07 вересня 2024 р. 20:38

07 вересня 2024 р. 20:38


Міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок і одна з керівників «Зеленої» партії дорікнула соціал-демократам федеральної землі Бранденбург за послаблення допомоги Україні.

Про це Бербок заявила в суботу на з'їзді осередку своєї партії в Бранденбурзі, повідомляє Welt , передає Укрінформ.

Свою критику політикиня адресувала прем'єр-міністру Бранденбурга Дітмару Войдке, який очолює осередок СДПН у цій східнонімецькій землі.

На переконання Бербок, Войдке послабив позиції СДПН в питанні допомоги Україні.

«Раптом я чую недовірливе запитання: чи справді СДПН, з якої походить прем’єр-міністр, відповідає на питання про військову підтримку невизначеною, нейтральною відповіддю?», - заявила Бербок і додала, що раніше вона покладалася на слова Войдке про те, що його солідарність з Україною залишиться непорушною.

Бербок також заявила, що «трохи хвилюється за свого канцлера» та пожартувала: якщо той не зможе проголосувати за свого однопартійця Войдке через його відмову балотуватися, то йому залишається лише один вибір – голосувати за «Зелених».

Розкритикувала Бербок і позиції крайніх правих, «Альтернативи для Німеччини» та крайніх лівих, Блоку Сари Вагенкнехт, за те, що вони, замість того, щоб допомагати українцям, стоять на боці Росії та Путіна.

Незабаром, 22 вересня, у Бранденбурзі пройдуть вибори в місцевий парламент, ландтаг. За попередніми прогнозами, не виключено, що більшість на них можуть отримати праві радикали, які мають підтримку до 24% населення землі. В останні перед виборами дні всі партії проводять з’їзди своїх партійних осередків і зустрічаються з місцевими виборцями.

Слід зауважити, що і Бербок, і Шольц обираються в Бундестаг саме від цієї землі, де вони мають «прописку». Обидві партії, які вони представляють, наразі входять у правлячу коаліцію на федеральному рівні.

Фото: Fabian Sommer/dpa

Бербок дорікнула партії Шольца за зниження підтримки України

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua