Німецька влада закликала українських біженців влаштовуватися на роботу: інакше можливі наслідки

07 вересня 2024 р. 20:40

07 вересня 2024 р. 20:40


Сотні тисяч українців, які знайшли притулок в країні , повинні влаштуватися на роботу. Відповідальність за це також несуть керівники федеральних земель і безпосередньо роботодавці.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Його слова наводить видання Tagesschau . Таке він сказав під час діалогу з мешканцями міста Тельтов.

Німецький лідер зазначив, що, на його думку, багато українців, які отримують підтримку в Німеччині, повинні працювати. За його словами, кількість українців, які вже мають роботу, зросло до більш ніж 200 тисяч завдяки урядовій програмі Jobturbo.

"Але було ще декілька сотень тисяч, якщо можна так висловитися. Ось чому я хотів би, щоб роботу врешті-решт виконали в повному обсязі" , — наголосив канцлер Німеччини.

Шольц також поклав відповідальність на федеральні землі та роботодавців.

До речі, скорочення допомоги біженцям з України в німецькому політикумі обговорюють уже декілька місяців представники як партій федеральної коаліції, так і опозиції. Федеральний уряд Німеччини вже розробив суворіші правила, щоб заохотити більше одержувачів соціальних виплат — не лише українців — до роботи. Серед іншого, відмову від роботи та нелегальне працевлаштування пропонують карати скороченням допомоги.

Нагадаємо, що сьогодні міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок звинуватила соціал-демократів канцлера Олафа Шольца у послабленні підтримки України. Річ у тому, що регіональні лідери його партії вагаються щодо необхідності постачання зброї.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Німецька влада закликала українських біженців влаштовуватися на роботу: інакше можливі наслідки

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua