Аргентина закликає МКС видати ордер на арешт Мадуро

07 вересня 2024 р. 21:31

07 вересня 2024 р. 21:31


Аргентина закликала Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW .

Міністерство закордонних справ Аргентини стверджує, що дії, вжиті урядом Мадуро після проведення президентських виборів, можуть бути злочинами проти людяності.

У відомстві зазначили, що у понеділок Буенос-Айрес подасть до суду запит на видачу ордера на арешт Мадуро та інших членів його уряду.

Зазначається , що записка влади Аргентини про запит на арешт Мадуро буде передана до канцелярії прокурора МКС Каріма Хана 9 вересня для вивчення можливості його подальшого звернення до Палати попереднього провадження.

У МЗС Аргентини вважають, що доказів, зібраних у ході розслідування канцелярії МКС, і подій після президентських виборів 28 липня «достатньо для розгляду питання про доцільність видачі вищезгаданих ордерів на арешт».

Як повідомляв Укрінформ, після виборів у Венесуелі розпочалися мітинги прихильників опозиції, які вважають, що влада сфальсифікувала результати виборів. За даними ООН, щонайменше 23 протестувальники були вбиті під час антиурядових демонстрацій і близько 2400 заарештовані.

Незалежні спостерігачі назвали голосування недемократичним.

Пізніше сім країн ЄС закликали Венесуелу оприлюднити результати президентських виборів, а США заявили, що визнали Едмундо Гонсалеса переможцем.

В ЄС також не визнали переобрання Мадуро та закликали провести незалежну перевірку результатів виборів.

Аргентина закликає МКС видати ордер на арешт Мадуро

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua