У Косові заявили про відновлення роботи пунктів пропуску на кордоні із Сербією

08 вересня 2024 р. 05:22

08 вересня 2024 р. 05:22


Усі прикордонні пункти між Косовом і Сербією знову відкрилися після завершення блокади з боку сербських активістів, обурених політикою косовського уряду.

Як передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода, про відкриття пунктів заявив міністр внутрішніх справ Косова Джелал Свекла.

За його словами, прикордонні пункти «Мердаре» та «Брняк», які косовська влада закрила 6 вересня, знову відкрито. Так само вже відновив роботу пункт пропуску в «Яріньє».

Зазначається, що це відбулося після того, як сербські організації зняли блокаду, встановлену 6 вересня на знак протесту проти закриття на півночі Косова установ, котрі підтримують етнічних сербів.

«Після отримання повідомлень про те, що блокади, створені екстремістами в масках, які були розміщені на території Сербії, вже знято, і побачивши, що немає перешкод для руху з та до прикордонних пунктів Республіки Косово, ми ухвалили рішення про відкриття для руху прикордонних пунктів «Мердаре» та Брняк», – сказав Свекла.

Як повідомлялося, влада Косова закрила пункти пропуску «Мердаре» та Брняк» після блокування кордону з боку Сербії «екстремістами у масках». Окрім того, був тимчасово заблокований КПП «Яріньє».

У Косові заявили про відновлення роботи пунктів пропуску на кордоні із Сербією

Джерело: ukrinform.ua (Світ)