Шольц закликав знайти роботу сотням тисяч українських біженців у Німеччині

08 вересня 2024 р. 05:43

08 вересня 2024 р. 05:43


Шольц прагне, щоб сотні тисяч українських біженців знайшли роботу в Німеччині (фото Getty Images і з відкритих джерел)

Олаф Шольц заявив, що сотні тисяч українських біженців повинні якомога швидше отримати роботу в Німеччині. За словами канцлера, цьому процесу не має заважати бюрократія.

За словами Шольца, не може бути так, щоб із 2 тисяч українських лікарів, які приїхали в Німеччину та хотіли працювати, лише 120 отримали дозвіл. Тому глава німецького уряду закликав прискорити процес працевлаштування наших громадян.

Цікаво "Дуже важливо мати надійних друзів": Зеленський провів розмову з Шольцом

Що сказав Шольц про роботу для біженців з України в Німеччині

Олаф Шольц зауважив, що завдяки ініціативі Job-Turbo, впровадженій Міністерством праці та соціальних справ, кількість українців, що працюють зросла до понад 200 тисяч осіб.

Водночас, як зазначив глава німецького уряду, є ще "кілька сотень тисяч" українських біженців, які поки не працюють.

Шольц наголосив, що зрозуміло, що людина не може відразу працювати на посаді, на якій вона була до цього в Україні. Але можна спочатку працювати лише неповний робочий день, що і має застосовуватися і Німеччині.

Окрім того, канцлер пояснив, що проблеми, з якими стикаються українці, полягають у роботодавцях та бюрократичній неефективності у федеральних землях. Він наголосив на існуванні надмірної кількості паралельних організацій, відповідальних за визнання професійних ступенів і кваліфікацій, припустивши, що ця складність гальмує прогрес.

Підґрунтям запиту Шольца про роботу для українських біженців є дискусія в німецькому суспільстві про те, що велика частка українських біженців, яких прийняли до Німеччини після початку великої війни, отримують громадянську допомогу замість того, щоб працювати.

Шольц закликав знайти роботу сотням тисяч українських біженців у Німеччині

Джерело: 24tv.ua (Світ)