Україна запропонувала шістьом країнам допомогу в ліквідації наслідків повеней: реакція Чехії та Польщі

15 вересня 2024 р. 21:09

15 вересня 2024 р. 21:09


Українські рятувальники готові вирушити на допомогу країнам-сусідам для ліквідації наслідків повені . Відповідне доручення міністру закордонних справ Андрію Сибізі дав президент Володимир Зеленський.

Про це Володимир Зеленський повідомив під час традиційного вечірнього відеозвернення. Він відзначив, що через екстремальні погодні умови у країнах-сусідах склалися критичні ситуації.

"За моїм дорученням міністр закордонних справ України Андрій Сибіга запропонував відповідним країнам нашої частини Європи допомогу рятувальників ДСНС України" , — поінформував Зеленський.

Своєю чергою, Сибіга уточнив у своїх соціальних мережах, що допомогу запропонували Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії.

"Висловлюємо співчуття у звʼязку із загибеллю людей та руйнуваннями від повеней у Центральній Європі. Наші думки з усіма постраждалими громадами. Бажаємо нашим сусідам якомога швидше подолати це стихійне лихо" , — наголосив міністр закордонних справ України.

Його колега з Чехії Ян Ліпавський підтвердив, що від України надійшла пропозиція допомогти країні впоратися з наслідками руйнівних повеней.

Польський прем’єр-міністр Дональд Туск теж повідомив, що Україна запропонувала відправити у Польщу на допомогу з ліквідацією наслідків масштабних повеней сотню рятувальників. Він уточнив, що Денис Шмигаль надіслав йому слова солідарності та готовності негайно відправити рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням, для боротьби з повенями.

"Дуже зворушливо" , — зазначив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Нагадаємо, сьогодні в першій половині дня "Укрзалізниця" повідомляла, що через повені у Польщі та Чехії залізничні оператори тимчасово скасували низку рейсів , зокрема, і до України.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Україна запропонувала шістьом країнам допомогу в ліквідації наслідків повеней: реакція Чехії та Польщі

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua