У Польщі через повені оголосили стан стихійного лиха

15 вересня 2024 р. 22:21

15 вересня 2024 р. 22:21


Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив у країні стан стихійного лиха через масштабні повені. При цьому, Україна запропонувала відправити у Польщу на допомогу з ліквідацією наслідків масштабних повеней сотню рятувальників.

Про це він написав у соцмережі Х (Twitter).

Стан стихійного лиха відповідно до чинних нормативних актів Польщі може бути введено на частині або на всій території країни.

«Після консультацій з профільними міністрами та службами я розпорядився підготувати постанову Ради міністрів про введення стану стихійного лиха» , – заявив Туск.

Зазначається, що стан стихійного лиха може застосовуватися в районі, де сталося стихійне лихо, і в районі, де можуть виникнути наслідки цього лиха.

Туск повідомив, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль надіслав йому слова солідарності з Польщею і готовності негайно відправити сотню рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням, для боротьби з повенями.

Водночас, повінь, від якої потерпає захід Польщі, забрала життя вже двох людей. Чоловіка без ознак насильницької смерті виявлено у потоці води, поліція зʼясовує обставини трагічної події.

Ситуація на півдні Польщі, зокрема в Нижносілезькому та Опольському воєводствах, дуже складна.

Нагадаємо, у неділю, 15 вересня, через повені у Польщі та Чехії тимчасово скасували ряд залізничних рейсів , в тому числі й до України.

Напередодні чиновники Румунії, Чехії, Польщі, Словаччині та інших країнах Центральної Європи заявили, що готуються до повеней .

При цьому, 15 вересня через сильну зливу затопило Одесу . Вода заполонила вулиці, подекуди зупинивши рух транспорту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

У Польщі через повені оголосили стан стихійного лиха

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua