Путін радився щодо війни з шаманами - ЗМІ

16 вересня 2024 р. 07:23

16 вересня 2024 р. 07:23


Візити Володимира Путіна на початку вересня до Туви, а потім до Монголії мали окрім офіційної також і приховану мету – спілкування з шаманами.

Це стверджує російський журналіст Міхаїл Зигарь у великій статті в німецькому журналі Der Spiegel , передає Укрінформ.

Автор посилається на джерела, наближені до Кремля . Ті, мовляв, подейкують, що головною метою обох поїздок Путіна стали саме шамани. Це вже третій його візит до Монголії за останнє десятиліття, а в Туві він бував багато-багато разів.

Монголія і Тува вважаються батьківщиною наймогутніших шаманів у світі.

«Зараз у Москві ширяться чутки, що для використання ядерної зброї Путіну потрібне благословення шаманів. Без їхньої згоди він не міг піти на такий серйозний крок, боячись розгнівити духів. І нібито повернувся з Монголії задоволений», - йдеться у матеріалі.

Втім, навіть сам автор визнає, що не має підтвердження цієї фантастичної версії.

Володимир Путін давно відомий своїм особливим ставленням до містики, поєднуючи інтерес до православної містики з язичницькими традиціями. Він багато часу проводить з так званими старцями з Валаамського монастиря, яких особливо шанували православні містики середньовічної Русі.

Водночас під час спільних з колишнім міністром оборони Сергієм Шойгу до Туви (звідки останній родом) обидва нібито брали участь у шаманських ритуалах. Це захоплювало російського президента не менше, ніж православна містика.

Шамани, йдеться у статті, пообіцяли Путіну успішну війну. При цьому автор посилається на політолога із дуже суперечливою репутацією Валерія Солов’я, який у 2022 році стверджував, що нападу Росії на Україну передував язичницький обряд, який шамани провели для Путіна в його резиденції в Сочі. Вони нібито приносили в жертву орла і передбачали успіх військової операції.

«Джерело, близьке до Кремля», також каже, що Путін багато консультувався з різними містиками перед початком вторгнення в Україну, і всі вони запевняли його у воєнній перемозі.

Автор статті - Михаїл Зигарь, російський журналіст і письменник. Працював у виданнях «Коммерсант» Newsweek, був головним редактором-засновником незалежної телекомпанії «Дождь», автор кількох книжок. Наразі живе в Берліні. У вересні 2023 року видавництво Aufbau-Verlag опублікувало його книгу «Війна і спокута: тривала боротьба України проти російського гніту».

Нагадаємо, Адольф Гітлер і його ближче оточення також були відомі своїм захоплення окультними науками.

Як повідомляв Укрінформ, нацистський окультизм у поєднанні з фашистськими езотеричними ідеями мають прямих послідовників у Кремлі .

Фото: Kristina Kormilitsyna / Sputnik / IMAGO

Путін радився щодо війни з шаманами - ЗМІ

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua