У зв'язку з нападами на медпрацівників в Італії посилять охорону лікарень за допомогою армії

16 вересня 2024 р. 08:18

16 вересня 2024 р. 08:18


Після серії жорстоких нападів на лікарів і медсестер з боку розлючених пацієнтів і родичів по всій Італії, армія Італії з понеділка охоронятиме медичний персонал в одній із лікарень південного регіону Калабрія, повідомляють місцеві ЗМІ, цитує AP News .

Префект Паоло Джованні Грієко затвердив план із посилення служби спостереження, яку вже здійснюють солдати за важливими об'єктами в калабрійському місті Вібо Валентія, зокрема й за лікарнею, йдеться в повідомленнях.

Останнім часом напади на медичних працівників особливо часто відбуваються на півдні Італії, що спонукало національну гільдію лікарів звернутися з проханням про залучення армії для забезпечення безпеки медичного персоналу.

Переломним моментом став напад на лікарню Policlinico в південному місті Фоджія на початку вересня. Група з приблизно 50 родичів і друзів 23-річної жінки, яка померла під час екстреної операції, перетворила своє горе і лють на насильство, напавши на персонал лікарні.

На відеозаписах у соціальних мережах видно, як лікарі та медсестри забарикадувалися в палаті, рятуючись від нападу. Деякі з них дістали удари і травми. Директор лікарні пригрозив закрити відділення невідкладної допомоги після того, як повідомив про три подібні напади менш ніж за тиждень.

З огляду на те, що тільки 2023 року по всій країні було зареєстровано понад 16 000 випадків фізичних і словесних нападів, італійські лікарі та медсестри закликали до рішучих заходів.

«Ми ніколи не бачили такого рівня агресії за останнє десятиліття», — сказав Антоніо Де Пальма, президент профспілки Nursing Up, наголосивши на необхідності вжиття термінових заходів.

«Зараз ми перебуваємо на тому етапі, коли думка про військову охорону лікарень уже не здається надуманою. Ми не можемо більше чекати», — сказав він.

Італійська федерація медичних і наукових товариств також запропонувала більш жорсткі заходи щодо порушників, наприклад, позбавлення доступу до безкоштовного медичного обслуговування на три роки для тих, хто нападає на медпрацівників або завдає шкоди лікарняним об'єктам.

Брак персоналу та довгі черги — основні причини невдоволення пацієнтів медичними працівниками.

За даними найбільшої профспілки лікарів Італії, на 2022 рік майже половина посад лікарів швидкої допомоги залишалася незаповненою. Лікарі нарікають на те, що законодавство Італії утримує зарплати на низькому рівні, що призводить до перевтоми і вигорання персоналу в лікарнях.

Ці проблеми посилилися пандемією COVID-19, яка змусила багатьох медичних працівників покинути Італію в пошуках кращих можливостей за кордоном.

У 2023 році в Італії не вистачало близько 30 000 лікарів, а в період з 2010 по 2020 рік у країні закрилося 111 лікарень і 113 відділень швидкої допомоги, свідчать дані спеціалізованого форуму.

У зв'язку з нападами на медпрацівників в Італії посилять охорону лікарень за допомогою армії

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua