У Нігерії внаслідок перекидання човна потонули щонайменше 40 осіб (ВІДЕО)

16 вересня 2024 р. 08:18

16 вересня 2024 р. 08:18


Човен, у якому перебували здебільшого фермери, перекинувся на річці на північному заході Нігерії, внаслідок чого потонули щонайменше 40 людей, заявив у неділю президент країни Бола Тінуб.

Аварія сталася в штаті Замфара, коли фермери намагалися дістатися до своїх земель, ідеться в заяві Тінубу. Президент пообіцяв підтримку постраждалим і доручив надзвичайним службам оцінити подію.

Язід Абубакар, представник поліції Замфари, повідомив The Associated Press, що аварія сталася в суботу і що п'ятьох людей було врятовано, але 40, як і раніше, вважають зниклими безвісти. Напочатку точна кількість пасажирів човна не була відома.

Човен перевозив переважно фермерів, які регулярно користуються переправою, щоб продавати продукцію на ринках. Місцеві жителі кажуть, що човни часто бувають перевантажені.

Крім того, у штаті Замфара діють озброєні угруповання, які викрадають людей з метою отримання викупу, крадуть худобу і займаються незаконним видобутком корисних копалин.

Через перевантаження і поганий стан човнів у віддалених населених пунктах Нігерії часто трапляються нещасні випадки. У серпні понад 20 людей загинули внаслідок аварії човна на річці в південній Нігерії, коли вибухнув двигун.

За словами місцевих жителів, на більшості човнів немає рятувальних жилетів і не передбачено належних заходів безпеки.

У Нігерії внаслідок перекидання човна потонули щонайменше 40 осіб (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua