Президент Ірану візьме участь у саміті БРІКС у РФ (ВІДЕО)

16 вересня 2024 р. 10:03

16 вересня 2024 р. 10:03


Президент Ірану Масуд Пезешкіан візьме участь у майбутньому саміті БРІКС у Росії, повідомили в неділю державні ЗМІ з посиланням на посла Тегерана в Москві на тлі напруженості у відносинах із Заходом щодо військового співробітництва між двома країнами.

У вівторок держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія отримала від Ірану балістичні ракети і, найімовірніше, застосує їх в Україні протягом кількох тижнів. За його словами, співпраця між Москвою і Тегераном загрожує ширшій європейській безпеці.

США, Німеччина, Велика Британія і Франція у вівторок запровадили нові санкції проти Ірану, включно із заходами проти його національної авіакомпанії Iran Air.

Міністр закордонних справ Ірану Аббас Аракчі заявив у середу, що Тегеран не постачав Росії жодних балістичних ракет і що санкції, запроваджені США і трьома європейськими країнами проти Ірану, не є вирішенням проблеми.

Посол Ірану в Росії Казем Джалалі підтвердив у неділю, що Пезешкіан візьме участь у саміті групи БРІКС, яка складається з найбільших економік, що розвиваються, який пройде в Казані з 22 по 24 жовтня, повідомляють державні ЗМІ Ірану.

За словами Джалалі, Пезешкіан зустрінеться там зі своїм російським колегою Володимиром Путіним.

Іран і Росія мають намір підписати двосторонню угоду про всебічне співробітництво.

Президент Ірану візьме участь у саміті БРІКС у РФ (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua