МЗС України закликало ООН та Червоний Хрест долучитися до гуманітарних заходів у Курській області РФ

16 вересня 2024 р. 14:26

16 вересня 2024 р. 14:26


Міністерство закордонних справ України закликало Організацію Об’єднаних Націй і Міжнародний Комітет Червоного Хреста приєднатися до захисту прав цивільних у Курській області РФ. Відповідну заяву опублікувала пресслужба відомства, інформує FREEДОМ .

Там закликали організації взяти участь у заходах гуманітарного реагування та здійснювати моніторинг дотримання принципів міжнародного гуманітарного права відповідно до Женевської конвенції.

Також в українському МЗС зазначили, жителі Курської області отримували й отримують гуманітарну допомогу від України, а також мають можливість виїзду з районів бойових дій.

“З перших днів Курської операції, Сили Оборони України як цивілізована європейська армія проявили високий професіоналізм і повне дотримання принципів міжнародного гуманітарного права. Україна підтверджує неухильне дотримання взятих на себе міжнародних зобов’язань у згаданих сферах та готова надавати всебічне сприяння діяльності співробітникам ООН та МКЧХ на вказаних територіях”, — йдеться в заяві.

Раніше військовий експерт Владислав Селезньов заявив , що Курська операція ЗСУ продемонструвала, що армія РФ килимовими бомбардуваннями знищує свої населені пункти та не зважає на супутні втрати.

МЗС України закликало ООН та Червоний Хрест долучитися до гуманітарних заходів у Курській області РФ

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua