Італія передасть Україні другу батарею ППО Samp-T

16 вересня 2024 р. 16:05

16 вересня 2024 р. 16:05


Основні тези

  • Італія незабаром передасть Україні другу батарею протиповітряної оборони Samp-T для захисту мирних жителів.
  • Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні підтвердив цю інформацію, зазначивши, що це є частиною беззастережної допомоги Україні.
  • Таяні також зазначив, що Україна не запитувала більше допомоги, ніж Італія вже надає, незважаючи на відсутність у Києва такої зброї, як у Великої Британії та США.
  • Міністр висловив сподівання, що до кінця 2024 року вдасться організувати "значущу мирну конференцію" щодо України.

Італія передасть Україні ще одну батарею ППО Samp-T , ілюстративне фото

Вже скоро Італія відправить Україні другу батарею протиповітряної оборони Samp-T для захисту мирних жителів, розмови про яку тривають ще з червня.

Відповідну інформацію розповів міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, пише 24 Канал із посиланням на повідомлення пресслужби МЗС країни .

Дивіться також Стармер обговорить з Мелоні використання Україною Storm Shadow по Росії, – Bloomberg

Італія надасть Україні ще одну батарею ППО Samp-T

Ми надали Києву беззастережну допомогу, військову, цивільну, фінансову, зараз ми збираємося відправити другу батарею Samp-T для захисту українського населення,
– каже Таяні.

За його словами, Україна не запитувала більше, ніж Італія вже надає, попри відсутність у Києва такої зброї, як у Великої Британії та США. Водночас він висловив сподівання, що до кінця 2024 року вдасться організувати "значущу мирну конференцію" щодо України.

До слова, Володимир Зеленський звернувся до Джорджії Мелоні з проханням прискорити передачу зенітно-ракетних комплексів Patriot із США. Для цього Італія має виступити посередником у переговорах з американським урядом.

Також нещодавно Зеленський та Мелоні обговорили передачу Україні другого зенітного комплексу Samp-T, яка була схвалена у червні, але постачання було відкладено. Зазначалося, Samp-T може прибути до України до кінця вересня .

Італія передасть Україні другу батарею ППО Samp-T

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua