Українські дзюдоїсти здобули медалі із дзюдо на Гран-прі Загреба-2024

16 вересня 2024 р. 16:59

16 вересня 2024 р. 16:59


Основні тези

  • З 13 по 15 вересня у Хорватії відбувся турнір із дзюдо Гран-прі Загреба-2024, де Україну представляли Антон Савицький та Заур Дуньямалієв.
  • Антон Савицький здобув золоту медаль, перемігши у фіналі представника Великої Британії Ріса Томпсона кидком на ваза-арі.
  • Заур Дуньямалієв виграв бронзову медаль, здолавши нідерландського спортсмена Симеона Катаріну на Golden Score.
  • Для Антона Савицького це перша перемога на серії турнірів Grand Prix, а для Заура Дуньямалієва бронзова медаль стала першою у кар'єрі на змаганнях Світового туру.
  • Українські дзюдоїсти зайняли два місця на п'єдесталі у Загребі, що свідчить про успішний виступ на турнірі.

Савицький та Дуньямалієв виграли медалі із дзюдо у Загребі / Фото НОК України

З 13 по 15 вересня у Хорватії відбувся турнір із дзюдо. Україну на Гран-прі Загреба-2024 представляли Антон Савицький та Заур Дуньямалієв.

Успішний Гран-прі Загреба-2024 для українців

Антон Савицький та Заур Дуньямалієв взяли участь у турнірі із дзюдо у хорватському Загребі. Антон впевнено здолав своїх суперників на шляху до фіналу та здобув "золото" змагань.

У фінальній сутичці українець переміг представника Великої Британії Ріса Томпсона кидком на ваза-арі. Інший український дзюдоїст Заур Дуньямалієв у поєдинку за "бронзу" зустрічався із Симеоном Катаріною.

Нідерландський спортсмен переважав походу сутички, але Дуньямалієв зміг перевернути поєдинок на свою користь. Український дзюдоїст відзначився результативною дією, а згодом вирвав перемогу на Golden Score.

Антон Савицький вперше став переможцем на серії турнірів Grand Prix. Для Заура Дуньямалієва бронзова медаль стала першою у кар'єрі на змаганнях Світового туру. У підсумку українці зайняли 2 місця на п'єдесталі у Загребі.

Українські дзюдоїсти здобули медалі із дзюдо на Гран-прі Загреба-2024

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua