У країнах Європи знову зросла кількість загиблих внаслідок повеней

16 вересня 2024 р. 18:24

16 вересня 2024 р. 18:24


Сильні зливи та повені , що продовжуються в країнах Центральної та Східної Європи, призвели до загибелі щонайменше 16 осіб, ще кілька людей вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє The Guardian .

У країнах Європи знову зросла кількість загиблих внаслідок повеней

Так, у Чехії, неподалік міста Брунтал, потонула жінка, пошуки ще сімох цивільних продовжуються. В Австрії загинули двоє літніх чоловіків, а в Польщі стихія забрала життя шести людей, включаючи лікаря, який потонув після чергування.

Крім того, ще шестеро людей загинули в Румунії, а в Австрії жертвою стихії став пожежник.

Зазначається, що внаслідок повені пошкоджено греблі, затоплено вулиці та будинки, а також обірвано електропостачання. Прем'єр-міністри Польщі та Угорщини скликали екстрені засідання урядів для якнайшвидшої допомоги постраждалим.

Згідно з прогнозами синоптиків, дощ має припинитися в понеділок, але, незважаючи на це, рівень води в річках найближчими днями все одно залишиться «загрозливо високим». У зв'язку з цим великі міста в різних країнах Європи готуються до погіршення ситуації та подальших руйнувань.

Нагадаємо, через тривалі дощі та повені в Австрії оголосили стан стихійного лиха . У країні затоплено низку населених пунктів та одну з в'язниць.

Раніше повідомлялося, що через повені в Європі загинули 8 людей . Крім того, тисячам громадян доводиться негайно евакуюватися.

Глава МЗС Андрій Сибіга повідомив, що Україна запропонувала Польщі, Молдові, Чехії, Словаччини, Угорщини та Румунії допомогу у подоланні наслідків масштабних повеней.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

У країнах Європи знову зросла кількість загиблих внаслідок повеней

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua