США запровадили санкції проти чиновників та членів проросійського руху Грузії за придушення протестів

16 вересня 2024 р. 19:52

16 вересня 2024 р. 19:52


Міністерство фінансів США наклало санкції на двох грузинських урядовців та двох членів проросійського ультраправого руху країни. За словами американських посадовців, вони брали участь у насильницькому придушенні протестів , повідомляє " Voice of America ".

Зазначається, що обмеження запровадили проти начальника Департаменту спеціальних завдань МВС Грузії Звіада Харазішвілі та його заступника Мілері Лагазаурі, вони керували силами безпеки. Посадовці жорстоко придушили протести в країні проти закону про "іноагентів" . Харазішвілі особисто брав участь у фізичних і словесних нападах на протестувальників.

"Насильство, вчинене Департаментом спеціальних завдань, включало жорстокі побиття багатьох учасників ненасильницьких протестів проти нового закону про іноземний вплив, у тому числі громадян Грузії та опозиційних політиків", — йдеться у заяві Мінфіну.

Також під санкції потрапили Костянтин Моргошія, засновник проросійської медіакомпанії Alt-Info, та пов’язаний з ним Зураб Махарадзе. Їх звинувачують у поширенні дезінформації та поширенні мови ненависті та погроз.

Нагадаємо, у травні грузинський парламент остаточно ухвалив закон про "іноагентів", не дивлячись на протести громадян країни та застереження західних країн. Після цього ЄС призупинило процес вступу Грузії через антизахідну риторику керівництва країни. У відповідь на це у правлячій партії заявили, що у рішенні європейських лідерів немає "нічого страшного" .

Раніше у США зупинили надання допомоги Грузії на суму понад 95 мільйонів доларів. Там повʼязали рішення з антидемократичними діями країни.

США запровадили санкції проти чиновників та членів проросійського руху Грузії за придушення протестів

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua