Коли повернуться додому українські учні, які застрягли в Австрії через повені: заява посла

16 вересня 2024 р. 21:14

16 вересня 2024 р. 21:14


Вже у вівторок, 17 вересня, українські діти, які не могли виїхати з Австрії через повені , зможуть повернутися додому. Для них знайшли необхідну кількість місць в автобусах.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив посол України в Австрії Василь Химинець. За словами дипломата, є домовленість посольства з перевізником передбачити для членів делегації необхідну кількість місць в автобусі.

"Щиро вдячний президенту австрійської організації Ukrainehilfe Корнеліусу Гранігу, який відгукнувся на  звернення посольства та покрив вартість квитків для членів групи. Сподіваємося, що на цей раз негода не стане на заваді поверненню додому" , — написав посол.

Василь Химинець також побажав учням Львівського фізико-математичного ліцею та Українського фізико-математичного ліцею КНУ успіхів у подальшому навчанні та перемог на міжнародних олімпіадах.

Нагадаємо, що українські рятувальники готові вирушити на допомогу країнам-сусідам для ліквідації наслідків повені. Відповідне доручення міністру закордонних справ Андрію Сибізі дав президент Володимир Зеленський.

Дональд Туск підтвердив, що Денис Шмигаль надіслав йому слова солідарності та готовності негайно відправити рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням, для боротьби з повенями. Польський прем’єр-міністр назвав таку оперативну готовність допомогти "дуже зворушливою".

До того ж міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський також підтвердив, що від України надійшла пропозиція допомогти країні впоратися з наслідками руйнівних повеней.

Також 16 вересня через повені у Європі відбулися зміни графіків руху низки поїздів до України . Деякі рейси взагалі довелося скасувати.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Коли повернуться додому українські учні, які застрягли в Австрії через повені: заява посла

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua