Найгірше попереду: у Європі готуються до посилення повені (відео)

16 вересня 2024 р. 23:21

16 вересня 2024 р. 23:21


Зміни клімату зроблять подібні зливи в Європі частішими

У центральній та східній Європі випала велика кількість опадів, через що у багатьох містах спостерігаються повені. Вже відомо, що це забрало життя щонайменше 16 людей.

Про це пише The Guardian . Зазначається, що влада Чехії, Польщі та Австрії попередила, що попри помітні збитки від негоди, найгірше може бути ще попереду.

Дісталося також Угорщині, Румунії та Словаччині. Екстремальні зливи пов’язані з приходом шторму Борис, який приніс у регіон найсильнішу повінь за останні двадцять років. Його влада на місцях вже не соромиться називати "катастрофою епічних масштабів".

Повенева вода прорвала греблі, затопила вулиці та залишила деякі міста без електрики. У Лілієнфельді, одному з районів Австрії, вода прорвала 12 гребель, через що він виявився відрізаним від навколишнього світу без електрики та води.

Синоптики зазначають, що екстремальні зливи в Європі стають частіше явищем через зміни клімату. Тепле повітря може утримувати більше водяної пари, а це означає, що при подальшому підвищенні температури повітря подібні картини повторюватимуться і в майбутньому. Втім, страждає від змін клімату не лише Європа, а й інші континенти.

Найгірше попереду: у Європі готуються до посилення повені (відео)

Варто зазначити, що відлуння шторму досягли й України, через що повінь сталася в Одесі . Декілька вулиць при цьому довелося перекрити.

Найгірше попереду: у Європі готуються до посилення повені (відео)

Джерело: telegraf.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua