Іран намагався передати викрадену хакерами інформацію про штаб Трампа команді Байдена

19 вересня 2024 р. 02:26

19 вересня 2024 р. 02:26


Федеральне Бюро розслідувань та інші спецслужби з’ясували, що Іран надіслав інформацію, викрадену під час злому штабу Трампа, в штаб його суперника і продовжує надсилати матеріали до різних ЗМІ. Про це пише The Hill.

«Іранські зловмисники наприкінці червня і на початку липня надіслали електронні листи особам, які на той час були пов'язані з штабом президента Байдена. Листи містили уривок з викрадених непублічних матеріалів штабу колишнього президента Трампа в форматі тексту в електронних листах», - йдеться в спільній заяві ФБР, Офісу директора національної розвідки (ODNI) і Агентства з кібербезпеки і безпеки інфраструктури (CISA).

Спецслужби наголосили, що наразі немає інформації про те, що відповіли одержувачі листів.

У повідомленні також йдеться про те, що з червня Іран «продовжує зусилля з надсилання викрадених непублічних матеріалів, пов'язаних з передвиборчою кампанією колишнього президента Трампа, до американських медіа-організацій».

У заяві не вказується, чи була ця інформація оприлюднена, однак цей епізод названо «останнім прикладом багатостороннього підходу Ірану... до розпалювання розбрату і підриву довіри до нашого виборчого процесу».

Штаб Трампа піддався хакерській атаці на початку літа, але відомо про це стало лише у серпні. Тоді до команди Трампа звернулися журналісти, до яких, у свою чергу, звернувся чоловік, котрий називає себе Робертом і заявив, що має внутрішні документи штабу.

Як повідомляли ЗМІ, мішенню хакерів стали союзник Трампа Роджер Стоун та радник штабу Сьюзі Вайлс.

ФБР зауважує, що Іран подібним чином намагався зламати штаб Демократичної партії, яка на той час підтримувала кандидатуру президента Байдена та віцепрезидентки Харріс, але безуспішно.

Росія, у свою чергу, поширює у соцмережах підроблені відео, що дискредитують президентську кампанію кандидатки від демократів Камали Гарріс. Про втручання росіян в американські передвиборчі перегони йдеться у звіті Microsoft.

Іран намагався передати викрадену хакерами інформацію про штаб Трампа команді Байдена

Джерело: zn.ua (Світ)