У Росії хотіли видати затрофеєні ЗСУ танки за "кладовище знищеної української бронетехніки"

19 вересня 2024 р. 03:57

19 вересня 2024 р. 03:57


Основні тези

  • Російські пропагандисти намагалися видати затрофеєні ЗСУ російські танки за "кладовище знищеної української бронетехніки".
  • Фото колони танків, опубліковані російськими телеграм-каналами, були зроблені у селищі Мирне Краматорського району Донецької області, що перебуває під контролем України.
  • Аналітики ідентифікували місце зйомки та встановили, що танки, показані як українські, насправді були захоплені ЗСУ.
  • Маркування на танках може сплутати з українськими, але джерела в ЗСУ підтвердили, що ці маркування наносилися росіянами.
  • Ймовірно, ці танки були захоплені під час контрнаступу на сході Харківської області у вересні 2022 року і згодом переправлені південніше.

Росіяни опублікували новий фейк

Російські пропагандисти знову зганьбилися своєю брехнею. Цього разу вони видали російські танки за "кладовище знищеної української бронетехніки".

Ба більше, видання The Insider пише , що вони були не знищені, а затрофеєні Збройними Силами.

Дивіться також Замах на Трампа, образа на ГУР і Україну: хто такий Раян Рут і як його використовує Росія

Черговий фейк росіян

Кілька днів тому один з російських пропагандистських телеграм-каналів показав фото колони танків, що стоять на узбіччі дороги. Стверджувалося, що це "цвинтар української бронетехніки" у Курській області.

Однак аналітики ідентифікували місце зйомки. Відео було знято 2022 року в селищі Мирне Краматорського району Донецької області, що перебуває під контролем України. Це не цвинтар української бронетехніки, а затрофеєні ЗСУ російські танки. Колона була розташована на центральній вулиці Миру.

Колона, яку росіяни видали за українську техніку: дивіться відео

Фотографії цієї колони були опубліковані ще в жовтні 2022 року.

У Росії хотіли видати затрофеєні ЗСУ танки за "кладовище знищеної української бронетехніки"

Фотографії колони, яку росіяни видавали за українську бронетехніку / фото Insider

Маркування можна сплутати з трикутником, який наносили ЗСУ на свою бронетехніку, що зайшла в Курську область у серпні цього року. Однак, як повідомило The Insider джерело в ЗСУ, маркування „коло в трикутнику“ раніше наносилося на техніку саме росіянами, – пишуть журналісти.

Видання припускає, що ці танки були захоплені ЗСУ під час контрнаступу на сході Харківської області у вересні 2022 року і потім переправлені південніше.

У Росії хотіли видати затрофеєні ЗСУ танки за "кладовище знищеної української бронетехніки"

Джерело: 24tv.ua (Світ)