Пожежі у Португалії: кількість загиблих зросла

19 вересня 2024 р. 04:01

19 вересня 2024 р. 04:01


Понад 100 лісових пожеж продовжують вирувати на півночі Португалії. Уже відомо про щонайменше сімох загиблих та сотні поранених.

Про це пише Associated Press.

Прем’єр-міністр Португалії Луїш Монтенегро оголосив у вівторок, 17 вересня, режим стихійного лиха для найбільш постраждалих районів, надавши повноваження мобілізувати більше пожежників і державних службовців. Він також закликав поліцейських слідчих подвоїти свої зусилля, щоб знайти тих, хто спричинив пожежі, і пообіцяв допомогти тим, хто втратив домівки або був евакуйований.

«Ми добре усвідомлюємо, що важкі години ще не закінчилися. Ми повинні продовжувати віддавати все, що маємо, і просити допомоги у наших партнерів і друзів, щоб ми могли посилити захист наших людей і власності» , – зазначив Монтенегро.

На допомогу Португалії у боротьбі зі стихією прийшли Іспанія, Франція, Італія та Марокко, надаючи необхідну підтримку у гасінні пожеж.

Серед найбільш постраждалих районів – район Авейру на південь від північного міста Порту, але кілька великих пожеж також вийшли з-під контролю в інших лісистих районах.

Наразі відомо про смерть чотирьох пожежників та ще трьох мирних жителів. За словами представника цивільного захисту, медичні служби надали допомогу 10 важко пораненим і ще 49 особам з легкими травмами.

Експерти пов’язують пожежі як зі зміною клімату, так і з відмовою від традиційних професій у сільському господарстві та лісництві, які допомогли б уберегти сільські території від пожеж.

Нагадаємо, на заході Португалії з минулих вихідних вирують масштабні лісові пожежі . У країні оголошено режим підвищеної готовності. Вогонь намагаються приборкати тисячі пожежників.

Пожежі в Португалії вирували і в 2019 році . Тоді українське посольство закликало туристів не відвідувати ліси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Пожежі у Португалії: кількість загиблих зросла

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)