"Якщо ви побачите німецьких солдатів, будь ласка, не панікуйте" – Туск пожартував про допомогу Польщі після масштабних повеней

19 вересня 2024 р. 18:13

19 вересня 2024 р. 18:13


Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск у межах засідання кризового штабу заявив, що військові США долучилися до ліквідації наслідків повені, додавши, що також свою допомогу запропонували Туреччина та Німеччина. Про це повідомляє Wiadomości.

"Я можу підтвердити, що тридцять американських солдатів працюють з обладнанням у Жагані. Це більше, ніж жест, це практична допомога", – зазначив Туск.

Політик також розповів, що територіальні війська ФРН також заявили про свою готовність допомогти країні.

"Якщо ви побачите німецьких солдатів, будь ласка, не панікуйте. Це допомога", – жартівливо сказав очільник польського уряду.

"Ми хочемо раціонально використовувати пропозиції іноземної допомоги. Дякуємо нашим партнерам, але ми не завжди будемо використовувати те, що не буде добре працювати тут", – додав він.

EPA/Michal Meissner

Нагадаємо, атмосферний циклон "Борис", який приніс значне похолодання та дощі в центрально-східній Європі, призвів до серйозних паводків у Польщі. В багатьох частинах країни ситуація критична. Найбільше від повені на разі постраждала Нижня Сілезія. Через підтоплення в регіоні є проблеми із електропостачанням та зв’язком. 16 вересня, уряд Польщі ввів стан стихійного лиха на території трьох воєводств. В бюджеті передбачено 1 мільярд злотих для потреб постраждалих.

Станом на вівторок, 17 вересня, у Польщі виявили ще двох жертв повені, яка вирує на півдні країни. Це вже шоста та сьома жертви паводка.

"Якщо ви побачите німецьких солдатів, будь ласка, не панікуйте" – Туск пожартував про допомогу Польщі після масштабних повеней

Джерело: zn.ua (Світ)