Ізраїль завдає потужних ударів по цілях "Хезболли" в Лівані (відео)

19 вересня 2024 р. 18:17

19 вересня 2024 р. 18:17


У четвер, 19 вересня, військово-повітряні сили Ізраїлю розпочали операцію на території Лівану, що контролюється бойовиками " Хезболли ". Ізраїльська армія завдає авіаційних ударів по ворожих цілях.

Зокрема, авіацію Ізраїлю зафіксували в небі над столицею Лівану, Бейрутом. Своєю чергою армія оборони Ізраїлю заявила, що просто зараз завдає потужних ударів по цілях "Хезболли" в Лівані, щоб підірвати її військовий потенціал.

Глава "Хезболли" Хасан Насралла назвав дії Ізраїлю "оголошенням війни".

"Ізраїль мав на меті вбити 5000 людей за дві хвилини" , — маючи на увазі вибухи у Лівані пейджерів та радіостанцій.

Він виступив на червоному фоні, що традиційно означає колір помсти. Насралла каже, що Ліван зазнав найбезпрецедентнішої атаки за всю свою історію, це — стан війни.

Нагадаємо, раніше видання Reuters повідомляло, що і зраїльська спецслужба "Моссад" заклала незначну кількість вибухівки у п'ять тисяч пейджерів тайванського виробництва , які замовило ліванське угрупування "Хезболла". Зазначається, що це сталося за кілька місяців до вибухів у Лівані у вівторок, 17 вересня, коли було вбито дев'ятьох та поранено майже три тисячі людей, включно з бойовиками ліванського угрупування.

У середу, 18 вересня, у містах Лівану почалася друга хвиля вибухів . Зокрема, детонували не лише пейджери, а й різні засоби зв'язку та техніка — телефони, мобільні рації, ноутбуки тощо.

Раніше повідомлялось, що міністерство оборони США занепокоєне, що вибухи пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, можуть призвести до наземної війни. Бойові дії можуть спалахнути на півдні Лівану між Ізраїлем і "Хезболлою".

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Ізраїль завдає потужних ударів по цілях "Хезболли" в Лівані (відео)

Джерело: trueua.info (Світ)