Чи зможе Путін збільшити армію на 180 тисяч: розвідка Британії оцінила спроможності Кремля

19 вересня 2024 р. 18:46

19 вересня 2024 р. 18:46


Основні тези

  • Володимир Путін підписав указ про збільшення чисельності російської армії на 180 тисяч осіб, що збільшить загальну чисельність до 1,5 мільйона військових.
  • Цей указ набере чинності у грудні 2024 року і є вже третім з початку повномасштабної війни в Україні у лютому 2022 року.
  • Британська розвідка вважає, що Росія, ймовірно, збільшить кількість та розмір своїх сухопутних підрозділів для розміщення додаткових військових.
  • Основними проблемами Кремля стануть значні втрати у війні проти України та труднощі з набором нових військових.

Британська розвідка оцінила здатність Путіна збільшити армію , ілюстративне фото

Російський диктатор підписав указ про збільшення своєї армії на 180 тисяч осіб. Однак подібні плани Владіміра Путіна призведуть до певних складнощів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії . Зазначається, що першочерговими проблемами для Кремля стануть тяжкі втрати, яких ворог вже зазнав в Україні, а також власне набір.

Дивіться також Економіст пояснив, чим для Росії обернеться збільшення окупаційної армії

Чому збільшення армії Росії буде проблематичним

У зведенні британської розвідки нагадали, що днями, 16 вересня, Владімір Путін підписав указ про збільшення чисельності російської армії на 180 тисяч осіб, розширивши до загальної кількості 1,5 мільйона осіб.

Цей указ, який набуде чинності уже в грудні 2024 року, став третім серед підписаних Путіним стосовно збільшення чисельності російської армії з початку повномасштабної війни у лютому 2022 року.

Як каже розвідка, прагнення Росії до розширення добре відомо. Ще у грудні 2022 року тодішній глава оборонного відомства країни-агресорки Шойгу закликав збільшити чисельність російських військ до 1,5 мільйона людей.

Росія, згідно з оприлюдненою інформацією, радше за все збільшить кількість та розмір підрозділів у своїх сухопутних військах, щоб розмістити більшу частину додаткових 180 тисяч осіб.

Попри заявлений намір розширити свої сили, цілком імовірно, що це прагнення буде утруднено важкими втратами, що продовжуються в конфлікті проти України, і проблемами з набором особового складу,
– йдеться у повідомленні.

До речі . Станом на 19 вересня українські захисники та захисниці ліквідували ще 1130 окупантів . Таким чином наразі Росія вже втратила у повномасштабній війні проти України понад 638 тисяч бійців.

Нагадаємо, що також Путін заявив, що військові витрати залишатимуться пріоритетом російського бюджету у 2025 році. Він зробив цю заяву під час наради з урядовцями, де обговорювався проєкт фінансового плану країни.

Чи зможе Путін збільшити армію на 180 тисяч: розвідка Британії оцінила спроможності Кремля

Джерело: 24tv.ua (Світ)