США ввели санкції проти Росії за незаконні фінансові операції із КНДР

19 вересня 2024 р. 19:00

19 вересня 2024 р. 19:00


Уряд США запровадив санкції проти Росії через створення та використання нею незаконних фінансових схем із КНДР для посилення взаємодії, а також доступу Пхеньяна до міжнародної банківської системи в обхід раніше введених обмежень.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC ввів санкції проти мережі із п’яти організацій і однієї фізичної особи, розташованих у Росії та окупованому РФ грузинському регіоні Південної Осетії - за сприяння у створенні незаконних платіжних механізмів між Росією і КНДР», - зазначається у повідомленні.

При цьому уточнюється, що на тлі зростання втрат на полі бою в Україні, а також поглиблення міжнародної ізоляції, «Росія стає більш залежною від КНДР у закупівлях зброї, а також у економічній співпраці». Для цього режим Путіна намагається використовувати нелегальні фінансові схеми, щоб надати КНДР доступ до міжнародної банківської системи попри введені раніше санкції РБ ООН.

Таким чином, США запровадили обмеження проти російського МРБ-Банку (МРБ), що діє в окупованій Південній Осетії, ТМСР-Банку та його керівника, АТ «Банк Російської фінансової корпорації», ТОВ «Стройтрейд», а також АТ «Тімер Банк».

Вони намагалися спонсорувати або надавати фінансову, матеріальну чи технологічну підтримку, а також товари й послуги для уряду Північної Кореї. При цьому російські установи взаємодіяли з державними організаціями КНДР, проти яких уже були раніше введені санкції, зокрема Foreign Trade Bank (FTB) і Korea Kwangson Banking Corporation (KKBC).

Як повідомляв Укрінформ, напередодні США висловили стурбованість у зв’язку з нарощуванням взаємодії між режимами РФ і Північної Кореї.

США ввели санкції проти Росії за незаконні фінансові операції із КНДР

Джерело: ukrinform.ua (Світ)