"Можемо змінити розрахунки Путіна": Столтенберг назвав простий спосіб досягнення миру в Україні

19 вересня 2024 р. 23:41

19 вересня 2024 р. 23:41


Основні тези

  • Столтенберг наголосив, що найшвидший спосіб завершення війни – це поразка України, яка призведе до російської окупації, що неприйнятно.
  • Для припинення війни, за словами Столтенберга, Захід повинен надати Україні більше зброї, щоб змусити Путіна відмовитися від своїх агресивних планів.
  • Він підкреслив, що чим більше зброї буде надано Україні, тим більша ймовірність досягти миру і припинити війну.

Столтенберг назвав простий спосіб швидкого миру в Україні , ілюстративне фото

00:00

01:19

Аудіо синтезовано з використанням AI.

Захід може наблизити завершення війни в Україні. Для цього союзникам необхідно збільшити надання військової допомоги для Києва.

Таку думку висловив поки ще чинний генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на заході Німецького фонду Маршалла сьогодні, 19 вересня, якого цитує ЄП . Зауважимо, що вже наприкінці вересня він залишить свою посаду.

Дивіться також У Зеленського поділилися очікуваннями від зустрічі з Байденом, Гарріс і Трампом

Столтенберг назвав простий спосіб швидкого миру в Україні

Як зауважив Генсек, найшвидшим способом для завершення війни є поразка. Однак це призведе не до миру, а до російської окупації.

Сьогодні Путін вважає, що може досягти своїх цілей на полі бою. І він вірить, що може перечекати нас. Саме тому він продовжує вести свою жорстоку війну. Я не вірю, що ми можемо змусити Путіна передумати. Але я вірю, що ми можемо змінити його розрахунки,
– заявив Столтенберг.

На його думку, для цього Захід має передати Україні якомога більше зброї, аби російський диктатор Владімір Путін відмовився від думки, що він нібито може силою загарбати українські території. За його словами, що надійнішою буде довгострокова військова підтримка, то швидше закінчиться війна.

"Парадокс полягає в тому, що чим більше зброї ми зможемо надати Україні, тим більша ймовірність того, що ми зможемо досягти миру та припинити війну", – резюмував він.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг скептично ставиться до погроз російського диктатора стосовно дискусій щодо дозволу Україні бити по Росії далекобійною зброєю, оскільки Путін і раніше оголошував багато червоних ліній, але не пішов на ескалацію.

"Можемо змінити розрахунки Путіна": Столтенберг назвав простий спосіб досягнення миру в Україні

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua