У понад 70 людей загинули внаслідок атак джихадистів

20 вересня 2024 р. 02:13

20 вересня 2024 р. 02:13


У столиці Мал Бамако внаслідок нападів джихадистів на школу жандармерії та військовий аеропорт загинули понад 70 осіб, переважно студентів-жандармів, ще понад 200 зазнали поранень. Це стало однією з найбільших атак на співробітників сил безпеки за останні роки.

Відповідальність за напад узяла Група підтримки ісламу і мусульман (GSIM), передає Укрінформ із посиланням на Le Figaro .

«В офіційному конфіденційному документі, що пройшов перевірку, повідомляється про близько сотні загиблих і поіменно згадується 81 жертва», - вдалося дізнатись місцевим журналістам.

Утім військова влада досі утримується від оприлюднення точної кількості жертв цієї масштабної операції, обмежившись визнанням лише кількох.

Водночас Група підтримки ісламу і мусульман повідомила через свої канали зв'язку, що кілька десятків її бійців убили і поранили сотні людей, в тому числі членів російського угруповання "Вагнер", союзника військового режиму в Бамако.

Напади сталися наступного дня після першої річниці Альянсу держав Сахелю, який об'єднує Малі , Буркіна-Фасо і Нігер - три країни, якими зараз керують військові. Усі вони прийшли до влади після путчів, які розірвали їхній союз із колишньою колоніальною метрополією - Францією. Із цих країн Сахелю також виведені французькі та американські війська , які боролися проти джихадистів. Натомість держави поглиблюють військову та політичну співпрацю із Росією.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Малі вирішив розірвати дипломатичні відносини з Україною через роль ГУР у знищенні найманців “Вагнера”. Про це пише CNN із посиланням на телевізійне звернення речника уряду Малі полковника Абдулає Майги.

У  понад 70 людей загинули внаслідок атак джихадистів

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua