Китай увів санкції проти 9 американських фірм (ВІДЕО)

20 вересня 2024 р. 08:51

20 вересня 2024 р. 08:51


Китай оголошує про запровадження нових санкцій щодо дев'яти американських компаній, пов'язаних із військовою промисловістю. Заява прозвучала у відповідь на схвалення продажу нової партії американської зброї Тайваню.

Майно цих фірм на території Китаю заарештовано. Китайським фірмам заборонено проводити з ними будь-які операції.

Серед компаній, які потрапили під санкції, Sierra Nevada Corporation та Stick Rudder Enterprise. Заходи набули чинності негайно.

Це сталося наступного дня після того, як Держдепартамент США схвалив продаж військового обладнання Тайваню на 228 мільйонів доларів.

Китайська компартія вважає Тайвань своєю територією, хоча ніколи ним не керувала. Вашингтон не має дипломатичних відносин з островом, але за законом зобов'язаний продавати Тайваню зброю, щоб він міг себе захистити. Пекін закликав США утриматися від продажу зброї Тайваню.

У травні цього року Китай запровадив санкції щодо 12 американських оборонних підрядників, включаючи Lockheed Martin, Raytheon та General Dynamics, у зв'язку з продажем зброї Тайваню.

Ефект від цих санкцій, переважно, символічний.

Військову співпрацю між США та Китаєм припинено з 1989 року, після того, як Пекін розстріляв беззбройних студентів, які масово виступали за демократію.

Про це дивіться в нашому випуску новин на Youtube:

Підписуйтесь на наш канал на Youtube

Китай увів санкції проти 9 американських фірм (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua