Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва

20 вересня 2024 р. 10:21

20 вересня 2024 р. 10:21


Основні тези

  • Вранці 20 вересня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва, що стало її восьмим візитом до України.
  • Урсула фон дер Ляєн зазначила, що її візит пов'язаний з початком опалювального сезону та необхідністю підтримки України в умовах російських атак на енергетичну інфраструктуру.
  • Метою візиту є обговорення підтримки Європи для України, включаючи готовність до зими, оборону, євроінтеграцію та прогрес у сфері позик G7.

Урсула фон дер Ляєн вірить у вступ України до ЄС

Вранці 20 вересня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва. Це вже її восьмий візит до України.

Про візит на сторінці у соцмережі Х повідомила сама глава європейської інституції.

Дивіться також Коли Зеленський зустрінеться з Гарріс і Трампом: ЗМІ назвали ймовірні терміни

Візит Урсули фон дер Ляєн

Мій восьмий візит до Києва припав на те, що незабаром розпочнеться опалювальний сезон, а Росія продовжує націлюватися на енергетичну інфраструктуру,
– зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Голова Єврокомісії зазначила, що ЄС допоможе Україні у її мужніх зусиллях – Ляєн прибула до Києва, аби обговорити підтримку Європи. Це стосується як готовності до зими, оборони, як і євроінтеграції та прогресу у сфері позик G7.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва

Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва / фото глави Єврокомісії

Важливо, що днем раніше Урсула фон дер Ляєн повідомила, що ЄС виділить 160 мільйонів євро на підтримку енергетичного сектору України, який постраждав від російських атак.При цьому 100 мільйонів євро з оголошеної суми надійдуть від прибутків від заморожених російських активів. Ці кошти направлять на ремонтні роботи та відновлювальні джерела енергії, а решту – у форматі гуманітарної допомоги для притулків і пунктів обігріву.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua