«Хезболла» запустила по півночі Ізраїлю 150 ракет

20 вересня 2024 р. 16:09

20 вересня 2024 р. 16:09


У п’ятницю з Лівану по північній частині Ізраїлю було запущено 150 ракет. Інформації про загиблих і поранених немає.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel .

Близько 13:50 у п’ятницю Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) поінформувала , що з Лівану по півночі Ізраїлю було випущено приблизно 60 ракет. Внаслідок атаки сирени спрацювали у місті Цфат та інших населених пунктах Галілеї.

За даними ЦАХАЛу, деякі з ліванських ракет були перехоплені. Інформації про постраждалих внаслідок обстрілу не надходило.

Після цього, о 13:57 за місцевим часом, ізраїльські військові повідомили про ще 70 ракет, які були випущені по Ізраїлю з Лівану. Кілька ракет були перехоплені, зауважили в ЦАХАЛі.

Пізніше у п’ятницю, о 14:25, Ліван випустив інші двадцять ракет у район гори Мерон на півночі Ізраїлю, заявили в ЦАХАЛі.

Таким чином, загальна кількість ракет, якими Ліван атакував Ізраїль 20 вересня, становить близько 150 ракет.

Як пише Associated Press , у «Хезболлі» заявили про ураження ракетами РСЗВ «Катюша» кількох об’єктів уздовж лівано-ізраїльського кордону, зокрема кількох баз ППО та штабу бронетанкової бригади Ізраїлю, в яку, за словами представників угруповання, вони цілилися під час першого обстрілу.

У «Хезболлі» назвали цей ракетний обстріл помстою за удари Ізраїлю по населених пунктах на півдні Лівану.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у п’ятницю Ізраїль упродовж кількох годин завдавав ударів по сотнях стволів ракетних установок ліванського угруповання «Хезболла» .

Фото: David Cohen/Flash90

«Хезболла» запустила по півночі Ізраїлю 150 ракет

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua