Іранські хакери надіслали інформацію про кампанію Трампа команді Байдена, заявило ФБР

20 вересня 2024 р. 17:00

20 вересня 2024 р. 17:00


Іранські хакери, які зламали документи, пов'язані з кампанією Дональда Трампа, намагалися поширити їх серед інших учасників передвиборчих перегонів і ЗМІ, повідомили в середу ФБР та інші федеральні агентства.

За даними Управління директора національної розвідки (ODNI), ФБР і Агентства кібербезпеки та захисту інфраструктури (CISA), раніше хакери надіслали електронні листи людям, пов'язаним із кампанією Джо Байдена, щоб втрутитися у вибори 2024 року.

Згідно зі спільною заявою федеральних агентств, електронні листи «містили витяги з вкрадених і конфіденційних документів із кампанії колишнього президента Трампа в текстовому вигляді».

Хоча відповіді від одержувачів не було, федеральні агентства заявили, що іранські хакери «з червня продовжують свої зусилля з надсилання викрадених і конфіденційних документів, пов'язаних із передвиборчою кампанією колишнього президента Трампа, в американські медіаорганізації».

ФБР знову заявило, що ці дії є частиною ширшої стратегії Ірану щодо порушення виборчих процесів у США і сіяння розбрату. Іран, поряд із Росією і Китаєм, активно працює над загостренням соціальних протиріч у США напередодні листопадових виборів, заявили агентства.

«ФБР, як провідний підрозділ із реагування на загрози, стежило за цією діяльністю, підтримувало контакт із жертвами і продовжить розслідування і збір інформації для переслідування і нейтралізації осіб, відповідальних за цю загрозу», — йдеться в заяві.

Влада попередила, що іноземні суб'єкти вважають Сполучені Штати вразливими під час виборів і намагаються послабити їх.

Кампанія Трампа оголосила 10 серпня, що іранські хакери вкрали і злили конфіденційні внутрішні документи таким ЗМІ, як Politico, New York Times і Washington Post. На сьогоднішній день жодне з цих ЗМІ не розкрило змісту цих документів.

10 серпня Politico повідомило, що отримало електронні листи від анонімного користувача AOL під ім'ям «Роберт» від 22 липня. У листах містилося досьє на сенатора Джей Ді Венса (Республіканська партія Огайо), кандидата у віцепрезиденти від Республіканської партії. Документ був датований 23 лютого, майже за п'ять місяців до того, як Трамп вибрав Венса як свого кандидата.

У середу кампанія Трампа виступила із заявою, в якій попросила Гарріс і Байдена прояснити, чи використовували вони зламані документи.

«Це ще один доказ того, що іранці активно втручаються у вибори, щоб допомогти Камалі Гарріс і Джо Байдену, тому що вони знають, що президент Трамп відновить жорсткі санкції і виступить проти їхнього правління терором», — заявила Каролін Лівітт, національна прессекретарка кампанії Трампа.

Морган Фінкельштейн, прессекретар кампанії віцепрезидента Камали Гарріс, заявив, що кампанія співпрацювала з правоохоронними органами.

«Ми не знаємо про будь-які документи, спрямовані безпосередньо в кампанію; кілька людей отримали на свої особисті електронні адреси листи, які мали вигляд спаму або фішингу», — пояснив Фінкельштейн.

За матеріалами The Epoch Times

Іранські хакери надіслали інформацію про кампанію Трампа команді Байдена, заявило ФБР

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua