США не надавали підтримки Ізраїлю в операціях проти «Хезболли» - Білий дім

20 вересня 2024 р. 18:27

20 вересня 2024 р. 18:27


Сполучені Штати не надавали розвідувальної чи будь-якої іншої підтримки Ізраїлю в його операціях проти угруповання «Хезболла» в Лівані впродовж останніх днів.

Про це заявив у п’ятницю під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«США не були причетними до цих інцидентів», - зауважив представник адміністрації у відповідь на запитання, чи були залучені Сполучені Штати до атак проти «Хезболли» в Лівані, і чи надавали розвідувальну підтримку.

Водночас, Кірбі зазначив, що США продовжують щодня контактувати з ізраїльськими колегами про ситуацію як у Газі , так і на кордоні з Ліваном.

«Тож, наші інтенсивні дипломатичні зусилля тривають. Ми віримо – продовжуємо вірити – що дипломатичне рішення є найкращим шляхом уникнути ескалації будь-якого військового конфлікту»,- підкреслив представник Білого дому.

Як повідомлялося, раніше цього тижня в Лівані стався масштабний підрив засобів комунікації, зокрема, пейджерів та портативних радіостанцій, які використовували бойовики «Хезболли». Це спричинило десятки загиблих і тисячі поранених. У п’ятницю І зраїль упродовж кількох годин завдавав ударів по великій кількості ракетних установок бойовиків, які були готові до негайного використання для ведення вогню по ізраїльській території.

США не надавали підтримки Ізраїлю в операціях проти «Хезболли» - Білий дім

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua