Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту, є загиблі

20 вересня 2024 р. 18:54

20 вересня 2024 р. 18:54


Армія оборони Ізраїлю заявляє, що в п'ятницю завдала авіаудару по столиці Лівану Бейруті, в результаті загинуло кілька людей, зокрема бойовики угрупування «Хезболла».

Про це повідомляє Times of Israel , передає Укрінформ.

Військові додали, що незабаром вони нададуть більш детальну інформацію про «цілеспрямований удар».

За повідомленнями ліванських ЗМІ, удар був нанесений по передмістю Дахія, відомому оплоту «Хезболли».

За повідомленнями Reuters від двох джерел в органах безпеки Лівану та ізраїльського армійського радіо, мішенню авіаудару був командувач операціями «Хезболли» Ібрагім Акіл, який входить до вищого військового керівництва угруповання.

Джерело, близьке до ліванської «Хезболли», підтвердило загибель Акіла. Він був старшим командиром елітного підрозділу «Хезболли» «Радван». Його називали другою особою в збройних силах після Фуада Шукра, який загинув від ізраїльського удару в липні в Бейруті, додало джерело.

За голову Акіля Сполучені Штати призначили нагороду в 7 мільйонів доларів через його причетність до смертоносного бомбардування морських піхотинців у Лівані в 1983 році, повідомив Reuters з посиланням на сайт Державного департаменту США.

Загалом, за даними ліванських медиків, в результаті удару загинуло щонайменше троє людей і ще 17 отримали поранення. Наразі рятувальні команди шукають зниклих безвісти під завалами після обвалу двох житлових будинків.

Як повідомляв Укрінформ, у липні в результаті ізраїльського авіаудару в Бейруті загинув військовий керівник «Хезболли» Фуад Шукр, а до цього, в січні, в результаті удару ЦАХАЛу по ліванській столиці був убитий заступник лідера ХАМАСу Салех аль-Арурі.

Фото: Ayal Margolin/Flash90

Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту, є загиблі

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua