В Італії через небезпеку затоплення та зсувів евакуйовано 1500 осіб

20 вересня 2024 р. 18:55

20 вересня 2024 р. 18:55


В Італії, як і в інших європейських країнах, продовжуються повені та драматичні події, пов'язані з цим. Як повідомляє видання ANSA , в регіоні Емілія-Романья, неподалік Равенни, рятувальники евакуювали майже 1500 людей через рівень води, що ще більш піднявся, а рівень тривоги був оголошений червоним.

Безвісти зникли щонайменше дві людини, одна з них - у Баньякавалло. Там річка Ламоне вийшла з берегів, затопивши місто та зруйнувавши будинки. Майже все місто евакуйоване.

Найбільше постраждали провінції Болонья, Чезена, Форлі, Равенна та Ріміні.

Пізно ввечері у четвер дощ припинився, а рівень річок значно знизився, тому було скасовано низку наказів про евакуацію та накази мешканцям залишатися на верхніх поверхах будівель. Залізничний рух було відновлено у більшості провінцій, за деякими винятками. Проте червоний рівень тривоги у зв'язку з екстремальними погодними умовами було продовжено.

Влада вважає, що надзвичайна ситуація ще не закінчилася - за тим, що відбувається, уважно спостерігають, щоб не повторилася торішня трагедія. У травні минулого року Емілія-Романья дуже сильно постраждала від повені та зсувів, пов'язаних з безпрецедентними дощами, внаслідок яких загинули 17 людей, і було завдано збитків на мільярди євро.

В Італії через небезпеку затоплення та зсувів евакуйовано 1500 осіб

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua