Південна Корея почала розробку власних чипів для бойових систем

20 вересня 2024 р. 21:08

20 вересня 2024 р. 21:08


Держагентство із закупівель озброєнь Південної Кореї DAPA створило новий підрозділ, завданням якого є розробка, управління і сертифікація мікросхем, які будуть використовуватись у різних системах зброї, що виробляються в країні.

Про це повідомляє Yonhap , передає Укрінформ.

Підрозділ із виробництва збройових чипів функціонуватиме в місті Теджон, адміністративному центрі центральної провінції Чхунчхон-Намдо, де знаходиться низка інших науково-технічних дослідницьких установ DAPA.

У Сеулі очікують, що власне виробництво мікросхем для зброї дасть змогу значно прискорити створення в країні передових видів озброєння та зменшити залежність від іноземних постачань.

Керівник DAPA Сок Чон Гун на церемонії відкриття нової дослідницької установи наголосив, що виробництво таких мікросхем у Південній Кореї є надзвичайно важливим завданням не тільки для економіки, а й для національної безпеки.

«Об’єднання пілотованих і безпілотних систем, оснащених технологією штучного інтелекту, по своїй суті є набором напівпровідників, і в міру розвитку зброї попит на оборонні напівпровідники зростатиме в геометричній прогресії», – сказав Сок.

Як повідомляв Укрінформ, Росія має щонайменше один нідерландський верстат для виробництва чипів , які країна-агресор використовує у безпілотниках, танках і ракетах.

Південна Корея почала розробку власних чипів для бойових систем

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua