Останні опитування в США засвідчили невелику перевагу Гарріс - The Hill

20 вересня 2024 р. 21:35

20 вересня 2024 р. 21:35


Результати опитувань, проведених різними компаніями в Сполучених Штатах, засвідчили невелику перевагу Камали Гарріс в загальнонаціональних масштабах, однак вони також показали, що Дональд Трамп має шанси в ключових штатах.

Про це йдеться в публікації видання The Hill , яке зібрало дані останніх соціологічних досліджень, передає Укрінформ.

«У національному масштабі Гарріс отримала результати, які свідчать, що вона трохи збільшила перевагу над колишнім президентом», - зазначається в повідомленні.

Так, опитування Morning Consult зафіксувало її відрив від Трампа на 6%, що стало найбільшим показником для Гарріс у всіх соцопитуваннях цієї організації. Водночас ABC News/Ipsos та Yahoo News/YouGov засвідчили перевагу чинної віцепрезидентки на 4% та 5% відповідно.

У ключових штатах, які коливаються між підтримкою демократів та республіканців (swing-states – ред.), позитивні результати для Гарріс «були радше винятком, ніж правилом», зазначає видання. Зокрема, опитування Університету Квінніпак показало її перевагу на 5% у Пенсильванії, а за результатами дослідження Коледжу Маріст, вона також отримала на 5% більше в Мічигані.

«Важливо не перебільшувати значення таких показників, які вказують на надзвичайно напружену гонку»,- зазначає видання та наводить дані досліджень інших компаній.

І це дає приводи для надії в штабі Трампа, продовжується в публікації.

«Хоча загалом спостерігалася невелика позитивна тенденція для Гарріс, вона є далеко не остаточною. Дебати, хоч і допомогли віцепрезидентці здобути 1-2 додаткових бали, втім це не наблизило до кардинальних змін у перегонах», - зазначає газета.

Так, опитування New York Times/Siena College, опубліковане в четвер, показало, що кандидати мають рівні шанси серед вірогідних виборців по всій країні, у той час як серед зареєстрованих виборців Трамп піднявся на 1 пункт.

Тим часом опитування Коледжу Емерсон вказують на те, що Трамп випереджає Гарріс на 1 пункт у Пенсильванії та Вісконсині, як вважаються ключовими для перемоги штатами.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час візиту до США наступного тижня планує зустрітися з президентом Байденом, а також обома кандидатами в президенти – Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

Фото: PAP

Останні опитування в США засвідчили невелику перевагу Гарріс - The Hill

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua