Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту: загинув командир "Хезболли"

20 вересня 2024 р. 22:03

20 вересня 2024 р. 22:03


Армія оборони Ізраїлю у п'ятницю, 20 вересня, завдала авіаудару по столиці Лівану Бейруті. У ЦАХАЛі заявили, що внаслідок удару загинув високопоставлений командир “Хезболли” та виконувач обов'язків командувача елітного підрозділу “Радван” Ібрагім Акіл, повідомляє The Times of Israel.

За повідомленнями ліванських ЗМІ, удар був нанесений по передмістю Дахія, яке вважається оплотом “Хезболли”.

Як розповів речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі, разом з Акілем загинули керівники оперативного апарату «Хезболли» і керівництво “Радван”, що входять до складу елітного підрозділу.

“Вони зібралися під землею, під житловим будинком, у самому центрі Дахії, використовуючи цивільних як живий щит. Вони зустрічалися для координації терористичної діяльності проти ізраїльського цивільного населення”, – сказав Хагарі.

Visuals coming out of Beirut’s southern suburbs appear to show an entire building missing.

Very big strike. pic.twitter.com/sxzueM5qsW

За даними речника ЦАХАЛу, під час авіаудару в Бейруті, разом з Акілем, загинуло щонайменше 10 командирів “Хезболли”. В ізраїльській армії їх назвали архітекторами “плану окупації Галілеї”.

“Акіл і ліквідовані командири були серед архітекторів «плану окупації Галілеї», в якому “Хезболла” планувала здійснити рейди на ізраїльську територію, окупувати громади Галілеї, вбивати невинних, подібно до того, як це зробила терористична організація ХАМАС під час кривавої різанини 7 жовтня”, – йдеться в заяві.

Як розповіли військові, Акіл приєднався до “Хезболли” у 1980-х роках і був відповідальним за напади терористичного угрупування за межами Лівану. Акіла також розшукували Сполучені Штати за його роль у вибуху казарми морської піхоти США в Бейруті в 1983 році та захопленні американських і німецьких заручників у Лівані в 1980-х роках. США призначили за нього винагороду в розмірі 7 мільйонів доларів.

Just now, explosion reported in the southern suburb of Beirut in #Lebanon , coinciding with mock raids carried out by the Israeli air force. pic.twitter.com/QzA1SHOgPU

Раніше CNN з посиланням на джерела повідомив, що в США знали, що Ізраїль готує операцію в Лівані. Ізраїль повідомляв США, що збирається провести операцію в Лівані, але не зазначав подробиці своїх планів.

Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту: загинув командир "Хезболли"

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua