Якщо свій ресурс безмежний: навіщо Кремль вербує на фронт іноземців

20 вересня 2024 р. 22:08

20 вересня 2024 р. 22:08


Основні тези

  • Щонайменше 14 громадян Гани були завербовані Росією, підписавши трудові договори, які виявилися контрактами з російською армією.
  • За словами військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, Росія вимушена вербувати іноземців через значні втрати на фронті, які хоче компенсувати.
  • Росія активно вербує людей з Африки та інших країн, оскільки її вплив у цих регіонах дозволяє це робити без значних наслідків для міжнародних відносин.
  • Загальна мобілізація в Росії не оголошується через побоювання соціальної нестабільності, тому Путін надає великі грошові винагороди за підписання контрактів.

Щонайменше 14 громадян держави Гана, що в Африці, Росія обманом заманила на війну. Люди підписали "трудові договори", які виявились контрактами з російською армією. Країна-агресорка має певну потребу у вербуванні іноземців.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів 24 Каналу , що Кремль намагається компенсувати свої втрати. Однак і в самій Росії людей для війни залишилось не так багато, через що Владімір Путін йде на вимушені кроки.

Дивіться також Чи зможе Путін збільшити армію на 180 тисяч: розвідка Британії оцінила спроможності Кремля

Навіщо Кремль вербує на фронт іноземців

За словами військово-політичного оглядача, поки що вплив Росії в країнах Африки є достатньо серйозним, тому вербування їхніх громадян ніяк не вплинуть на відносини країн.

Росія час від часу накопичує ресурс для компенсації того, що вона втрачає. У них є середньостатистичний показник втрат 35 тисяч в місяць, їх вони і повинні відновити,
– пояснив Коваленко.

Військово-політичний оглядач розповів, що часом Росія може не просто компенсувати, а й збільшити показник на 5 – 10%. Окупанти роблять це з 2022 року. Однак зараз вони мають режим серйозних проблем.

"Тому вони використовують і інші напрямки: Непал, Судан, Африка. Кого в них тільки в армії немає", – зауважив Коваленко.

Щодо 14 осіб з Гани, то, на думку військово-політичного оглядача, це ще не найгірша ситуація. Якби Росія завербувала понад 1000 осіб, тоді вже була б проблема для ЗСУ, адже вони б могли здійснювати штурми без перестанку на певну позицію протягом тижня.

14 осіб, це, скоріш за все, була якась пропагандистська піар-кампанія, не більше,
– додав він.

Однак загалом Росія справді має проблему з людськими ресурсами. Якщо на початку повномасштабного вторгнення росіянину пропонували за підписання контракту 250 тисяч рублів, то зараз 2,5 мільйони.

Путін має велику невпевненість у своїх діях. Він думає, що якщо він оголосить про загальну мобілізацію по всій Росії, то виникнуть проблеми соціальної хаотизації в Росії.

"Він цього боїться. Він готовий віддавати гроші , які можна було б, наприклад, дати на розширення технологічних можливостей ВПК, усім бурятам та якутам, щоб вони подавали заявки на вступ до морської піхоти", – зазначив військово-політичний оглядач.

До слова , російські опозиційні журналісти з посиланням на джерела в уряді Росії та адміністрації президента повідомили, що нова хвиля мобілізації в Росії все ж може бути до кінця 2024 року через відсутність достатніх резервів.

Якщо свій ресурс безмежний: навіщо Кремль вербує на фронт іноземців

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua