Депутат зі Словаччини приїхав до Росії "вибачатися за русофобію Європи"

14 жовтня 2024 р. 18:22

14 жовтня 2024 р. 18:22


Депутат Європарламенту від Словаччини Любош Блаха, який представляє керівну партію Smer, нещодавно відвідав Москву, щоб висловити подяку Росії за роль у визволенні від фашизму, а також перепрошувати за русофобські настрої, які, за його словами, поширюються на Заході. У чотирихвилинному відео, записаному на Красній площі та опублікованому в його Facebook, Блаха виступив із критикою антиросійських резолюцій Європарламенту, заявивши, що підтримує слов'янське братерство і відкидає звинувачення в бік Росії.

У відео Блаха називає Росію "прекрасною, мудрою і розвиненою країною" і висловлює жаль з приводу русофобії на Заході, зазначивши, що він проти військової підтримки України та антиросійських санкцій. На його думку, "фашизм і війна приходять із Заходу, а свобода і мир — зі Сходу".

Одночасно з цим прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, лідер партії Smer, нещодавно заявив, що за його правління Словаччина не підтримає вступ України до НАТО, пояснюючи це потенційною загрозою початку Третьої світової війни. Фіцо також стверджує, що Захід нібито підтримує війну в Україні з метою "ослаблення Росії".

Раніше ми повідомляли, що міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар заявив, що Словаччина більше не зможе постачати Україні озброєння зі своїх власних запасів, оскільки їх вичерпано, а резервних коштів для продовження поставок немає. Словаччина раніше активно підтримувала Україну, надаючи їй військові матеріали, але в поточних умовах подальші поставки неможливі.

Проте Бланар зазначив, що Словаччина не має наміру повністю відмовлятися від підтримки України і розраховує на співпрацю зі США для зміцнення власної обороноздатності. Такий підхід передбачає участь у координованих діях на рівні НАТО, що дасть змогу Словаччині впливати на регіональну безпеку і підтримувати Україну за допомогою союзницьких ініціатив.

Таким чином, припинення прямих військових поставок не означає відмови від співпраці з міжнародними партнерами з питання допомоги Україні.

Депутат зі Словаччини приїхав до Росії "вибачатися за русофобію Європи"

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua