КНДР підірвала частину доріг, що з'єднують її з Південною Кореєю

15 жовтня 2024 р. 08:30

15 жовтня 2024 р. 08:30


У вівторок, 15 жовтня, Північна Корея підірвала частину своїх доріг, що з'єднують її з Південною Кореєю, після того, як пообіцяла заблокувати автомобільні й залізничні шляхи, які колись вважалися символами міжкорейської взаємодії, повідомляє Yonhap .

“Північнокорейські військові здійснили вибухи, які, як передбачається, були спрямовані на те, щоб перекрити дороги Кьонгі і Донхе, близько полудня і проводять додаткові заходи з використанням важкої техніки”, - йдеться в повідомленні Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Південнокорейські військові не постраждали, і відповіли пострілами на південь від демаркаційної лінії.

“Військові уважно стежать за діяльністю північнокорейських військових і підтримують постійну готовність на тлі посиленого спостереження в межах південнокорейсько-американської співпраці”, - йдеться в заяві Сеула.

Минулого тижня Пхеньян оголосив про план “повного відокремлення” території Північної Кореї від Південної Кореї, заявивши, що американських військових було поінформовано про цей крок, аби “запобігти будь-якому випадковому конфлікту”.

КНДР вдається до більш войовничої риторики. Відмовляючись від старої концепції возз’єднання, лідер країни Кім Чен Ин, вочевидь, намагається підвищити ставки. “ Чи готується Північна Корея до війни ”, розмірковувала у своїй статті Наталія Бутирська .

КНДР підірвала частину доріг, що з'єднують її з Південною Кореєю

Джерело: zn.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua