Італія активно просуває реалізацію угоди про кредит G7 для України

15 жовтня 2024 р. 12:56

15 жовтня 2024 р. 12:56


У своєму нещодавньому виступі Мелоні наголосила на важливості підтримки України в умовах триваючого конфлікту. Пише "Європейська правда".

Зазначимо, що йдеться про план кредиту для України обсягом $50 мільярдів, погоджений лідерами G7. Цей кредит буде погашатися за рахунок прибутку від інвестування заморожених російських активів. У рамках плану Європейський Союз має надати 35 мільярдів євро, тоді як решта коштів надійде від інших країн "сімки".

Згідно з Мелоні, ключовим аспектом реалізації цього плану є необхідність зміни термінів перегляду і продовження санкцій проти Росії. США наполягають на тому, щоб цей період збільшився з поточних шести місяців до більш тривалого, що забезпечить збереження заморожених російських активів.

Прем'єр також зазначила, що блокада Угорщини стосується саме цього рішення всередині ЄС, а не питання про надання "європейської" частини кредиту. Мелоні висловила сподівання на те, що всі держави-члени Союзу зможуть домовитися і дійти консенсусу в питаннях, що стосуються підтримки України.

Італія продовжує наголошувати на своїй прихильності до міжнародного співробітництва та готовності брати активну участь у зусиллях із відновлення та підтримки України в цей складний період.

Італія активно просуває реалізацію угоди про кредит G7 для України

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua