У Польщі розкритикували поведінку молодих українців за кордоном

15 жовтня 2024 р. 21:23

15 жовтня 2024 р. 21:23


Основні тези

  • У Польщі невдоволені поведінкою частини українських біженців, які відпочивають у п'ятизіркових готелях та їздять на дорогих автомобілях.
  • Міністр оборони Польщі вважає таку поведінку несправедливою щодо поляків, які активно допомагають Україні.
  • Він підтримує пропозицію позбавити українських чоловіків призовного віку соціальних пільг.

Владислав Косіняк-Камиш обурений поведінкою українців у Польщі , ілюстративне фото, PAP

У Польщі невдоволені поведінкою частини біженців з України. Йдеться про тих, хто дозволяє собі відпочинки у п'ятизіркових готелях та поїздки на дорогих автомобілях.

Таку заяву зробив очільник оборонного відомства Польщі Владислав Косіняк-Камиш в інтерв'ю для Interia . Зауважимо, що саме цей чиновник неодноразово демонстрував свою неприхильну позицію до українців.

Дивіться також Україна не вступить до ЄС, якщо не вирішить питання Волині, – міністр оборони Польщі

У Польщі обурені поведінкою українців

Міністр оборони Польщі вважає, що це є досить несправедливо, коли поляки допомагають Україні, поки частина чоловіків призовного віку переховується від війни на території нашої держави у Польщі.

Наше суспільство дуже обурює те, як молоді хлопці з України їздять на найкращих автомобілях і відпочивають на вихідних у п’ятизіркових готелях. І це несправедливо стосовно поляків, які роблять внески в охорону здоров'я, освіту, постачання зброї та іншу допомогу,
– заявив він.

На його думку, пропозиція міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського щодо позбавлення соціальних пільг українських чоловіків призовного віку може сприяти поверненню чоловіків в Україну. За його словами, такі заходи повинні вжити й в інших країнах.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС Польщі заявив, що Варшава не виплачує працездатним біженцям соціальну допомогу. Також тоді він поставив під сумнів те, чи нормальним є створення фінансових стимулів для українських чоловіків, аби вони жили в ЄС.

У Польщі розкритикували поведінку молодих українців за кордоном

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua