США відреагували на інформацію про участь Північної Кореї у війні проти України

15 жовтня 2024 р. 23:31

15 жовтня 2024 р. 23:31


Про це у вівторок повідомив представник Білого дому. Раніше цього тижня президент України Володимир Зеленський звинуватив Північну Корею у відправленні особового складу для підтримки російських збройних сил, заявивши, що українська розвідка підтвердила "фактичну участь" Північної Кореї в конфлікті. Кремль спростував цих обвинувачених, назвавши їх "фейковими новинами".

У заяві представника Ради національної безпеки Білого дому Шон Севетт зазначив, що якщо інформація про північнокорейські війська в Україні підтвердиться, це свідчитиме про серйозне зміцнення оборонних зв'язків між Пхеньяном і Москвою.

Цей крок також стане незначним відчаєм Росії, яка продовжує зазнавати величезних втрат під час жорстокої війни в полі війни проти України, - додав Свєтт.

Вашингтон також стверджує, що Північна Корея вже поставила Росії балістичні ракети та боєприпаси. Однак, як і Москва, так і Пхеньян заперечують ці постачання, хоча обидві сторони заявили про намір посилити військове співробітництво, включно з можливістю проведення навчань.

Північна Корея продовжує поглиблювати співпрацю з Росією у військовій сфері. На базі 11-го відділення десантно-штурмової бригади російської армії формується так званий " особливий бурятський батальйон ", який буде укомплектований військовослужбовцями з Північної Кореї. Очікується, що загін батальйону може становити 3000 осіб. Наразі північнокорейські солдати отримують стрілецьку зброю і боєприпаси для участі в бойових операціях. Передбачається, що їх залучають у приміщеннях поблизу населених пунктів Суджа та Курськ, де тривають запеклі бої.

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювали нові загрози, включно з участю Північної Кореї в конфлікті. За словами Зеленського, КНДР фактично вступила у війну, надаючи активну підтримку Росії. Також обговорювали дії інших країн, які, на думку Зеленського, передбачають затягування конфлікту.

15 жовтня розвідка повідомила, що 18 корейських солдатів уже перебували на передових позиціях . Однак вони розбіглися, кинувши зброю і свої позиції.

США відреагували на інформацію про участь Північної Кореї у війні проти України

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua