Зеленського запросили представити «план перемоги» на саміті Ради ЄС

16 жовтня 2024 р. 00:01

16 жовтня 2024 р. 00:01


Глава Європейської ради Шарль Мішель запросив президента України Володимира Зеленського на саміт Ради ЄС, який відбудеться у четвер, 17 жовтня.

Про це керівник Євроради повідомляє у соцмережі Х.

Згідно зі словами Мішеля, Зеленський на саміті представить «план перемоги» України у війні з росією.

«Я запросив президента Володимира Зеленського на саміт Європейської ради в четвер, 17 жовтня, щоб підбити підсумки останніх подій у війні росії проти України та представити свій план перемоги» , - написав Мішель.

Як відомо, 17-18 жовтня у Брюсселі відбудеться зустріч Європейської ради, під час якої лідери ЄС обговорять розвиток ситуації в Україні та інші найважливіші питання внутрішньої та зовнішньої політики Європейського Союзу.

Нагадаємо, що Зеленський має намір публічно представити свій «план перемоги» під час виступу у Верховній Раді 16 жовтня . До цього він презентував ініціативу президенту США Джо Байдену , а також деяким іншим союзникам, зокрема президенту Франції, канцлеру ФРН і прем'єр-міністрам Британії та Італії .

Минулого тижня Зеленський озвучив бажані терміни завершення війни з російською федерацією.

При цьому, у Зеленського заявили, що частина «плану перемоги» українського лідера залишиться закритою для української громадськості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

Зеленського запросили представити «план перемоги» на саміті Ради ЄС

Джерело: www.slovoidilo.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua